Болницата в Котел спира работа

Специализираната болница за рехабилитация в Котел престава да работи от утре, 1 юни. Това гласи съобщение публикувано на сайта на лечебното заведение, а обяснението е, че няма персонал. В тази връзка Общинският съвет в Котел прие декларация срещу закриването на болницата и поиска от принципала – Министерство на здравеопазването връщането на персонала в нея.

Председателят на Общинския съвет Христина Чолакова обяви, че специалистите са напуснали, заради неизплатени заплати.

Призивът на местния парламент към Министерство на здравеопазването е медиците да бъдат върнати на работа, защото в противен случай болницата няма да може да функционира.

"За това един от апелите ни към министъра на здравеопазването е да се влезе в контакт с бившите работещи, за да могат те да бъдат убедени или мотивирани по-скоро, да бъдат върнати на работа", каза Христина Чолакова пред БНР.

Тя каза още, че народните представители от областта ще бъдат информирани с цел проблемът да бъде поставен и от парламентарната трибуна.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!