БСП предлага нов аграрен министър

БСП оттегли кандидатът, който да оглави аграрното министерство в новия проектокабинет Стефан Бурджев. Сега се спряга ново име – на проф. Иван Върляков.

Роден е на 30.12.1957 г. в Панагюрище. Професор по физиология на животните и човека, преподавател в Тракийски университет – Стара Загора. Изпълнителен директор на Регионална асоциация на общините „Тракия“. Член на Постоянната комисия по аграрни науки и ветеринарна медицина – Национална агенция за оценяване и акредитация към Министерски съвет.

Заместник-председател на Общински съвет – Стара Загора. Председател на групата на коалиция „БСП за България”. Председател на Постоянна комисия по оперативни програми и международно сътрудничество.

В червената централа се водят люти дебати за новия аграрен министър, пише Марица.

Очакваше се това да бъде сегашният зам.-министър от Пловдив Явор Гечев. Имало и лобисти и за проф. Светла Бъчварова – Пиралкова, която е със солиден опит в сектора. Тя бе зам.-министър на земеделието в кабинета Станишев и шеф на Селскостопанската академия.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!