Важните новини във ФАКТИ на 10.05.2023 г.

ГЕРБ – СДС отговори на ПП – ДБ: Чакаме ги утре за разговори

От ГЕРБ – СДС обявиха, че утре все пак ще очакват представители на "Продължаваме промяната – Демократична България" (ПП – ДБ) за среща и разговори с Мария Габриел.

Нинова: Росен Желязков ме излъга от трибуната – открито, пред всички, и спокойно

Днес съм шокирана от една лъжа и една безотговорност на народните представители в парламента. Вече един месец работи Народното събрание. За този един месец не е свършило нищо.

Консултациите на Мария Габриел с парламентарно представените партии започват утре

Номинираната от ГЕРБ-СДС за министър-председател Мария Габриел ще се срещне с представители на партиите в Народното събрание, съобщи БНТ.

Георги Готев: Борисов направи мечешка услуга на Габриел

От момента, в който новината, че Борисов номинира еврокомисаря Мария Габриел за кандидат-премиер, изминаха едва два часа. Но понеже работя в голям нюзрум в Брюксел, няколко колеги спонтанно реагираха, и това, което казаха, не е особено ласкателно за нея.

Иван Демерджиев разкри: МВР било безсилно пред катастрофите

МВР само не може да се справи и има нужда всички институции да бъдат ангажирани по темата с пътната безопасност. Това заяви служебният вътрешен министър Иван Демерджиев пред журналисти в кулоарите на парламента.

Илияна Йотова за Мария Габриел: Да предложи правителство, а след това ще коментираме

Придържам се към позицията на президентската институция, че ще коментираме, когато видим целия списък на кабинета, каза вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти. Вицепрезидентът коментира номинацията на Мария Габриел за министър-председател, която от ГЕРБ-СДС обявиха по-рано днес.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!