Важните новини във ФАКТИ на 16.06.2022 г.

Сблъсъци пред НС, замерят с бутилки Тошко Йорданов, има ранени депутати

Докато Кирил Петков и Никола Минчев говореха пред протестиращите пред Народното събрание (НС), започна да се скандира: "Тошко, излез". Малко след това депутатът от "Има такъв народ" (ИТН) се отправи към демонстрацията на жълтите павета, след като негов колега от парламента му каза: "Отвън са се събрали хора и те търсят".

Йорданов: Днес Петков се счупи да пише SMS-и на един от нашите депутати

"Кирил Петков се счупи да пише SMS-и на един от нашите депутати". Това заяви Тошко Йорданов пред журналисти в НС. По думите му това се случвало по време на дебата за отстраняването на Минчев.

Лена Бориславова: Днес беше направен преврат

Това, което се случи днес е онзи вододел, при който следва да се запитаме какво следва оттук нататък? Дали България ще продължи напред или ще се върне назад в развитието си със стария модел на управление. Можем да се запитаме дали не лишиха голяма част от българския народ от бъдеще. Една малка част от българския народ може би ще е спокойна, че отново ще може безконтролно да прокарва наркотици или пестициди през границата. Ще се спре и малкото, което бе направено. „Лукойл“ отново, може би, ще спре да плаща данъци. Може да бъде възстановено спецправосъдието. Това заяви началникът на политическия кабинет на премиера Кирил Петков – Лена Бориславова в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

Слави Трифонов каза има ли коалиция между ИТН и ГЕРБ

Няма никаква коалиция между “Има такъв народ”, ГЕРБ и ДПС. И няма и да има. Никога. Това написа в социалните мрежи лидерът на ИТН Слави Трифонов.

Депутатите не се разбраха за правилата за избор на нов шеф на НС

Председателският съвет не успя да приеме процедурни правила за избор на нов председател на Народното събрание. Това коментира пред журналисти в парламента Десислава Атанасова, председател на ПГ ГЕРБ-СДС след срещата на председателите на парламентарните групи. Атанасова информира, че заради липсата на решение е насрочен втори председателски съвет за днес, съобщават от БТА.

Мирослав Иванов ще председателства НС, докато се избере нов шеф

По правилник заместник-председателят на Народното събрание Мирослав Иванов ще изпълнява длъжността председател на Народното събрание до избора на нов. Това обяви председателстващият заседанието заместник-председател на парламента Кристиан Вигенин след предсрочното освобождаване на председателя на НС Никола Минчев, съобщават от novini.bg

Освободиха Никола Минчев като председател на НС

Депутатите гласуваха освобождаването на Никола Минчев от длъжността председател на парламента.

Нинова: ГЕРБ се опитваха да ни купят, три пъти ми организираха преврат в БСП

Тук цял ден се споменават думите мафия, задкулисие и борбата с тях. Била съм депутат, водили сме ожесточени битки със задкулисието и Борисов цели пет години. познаваме им всички маниери. Опитваха да ни купуват, омаскаряваха ни. На мен три пъти ни правиха вътрешен преврат.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!