Важните новини във ФАКТИ на 16.08.2023 г.

Застреляха Алексей Петров

Известният бизнесмен Алексей Петров е бил убит, съобщи bTV, като се позова на свои източници.

По първоначална информация убийството е станало в столичния квартал "Драгалевци". На място е имало и жена, която също е застреляна. Тя е откарана в болница в тежко състояние,

Роденият през 1962 г. Алексей Петров е бивша барета от Специализирания отряд за борба с тероризма, сътрудник на НСС. Бивш специален съветник и в Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС).

Безлов: Убийството на Петров е на нивото на Емил Кюлев, на Георги Илиев, на Фатик

"След взрива срещу бившия главен прокурор Иван Гешев имаше за първи път рязка промяна в хората, свързани с кръга на бившите главни прокурори. Алексей Петров тогава каза нещо от сорта – Иван Гешев трябва да подаде оставка и да освободи страната от себе си, за да може да направи правителство. Петров беше близък с бившия главен прокурор Никола Филчев. Тогава вече се беше случило и убийството на Къро в Южна Африка. Той беше първият, който промени ситуацията".

Анализатор: Алексей Петров е от най-влиятелните хора на прехода, пред Жоро Илиев е

„Алексей Петров е от най-влиятелните хора на прехода. Аз бих го сложил пред Жоро Илиев като значение, пред Фатик (б. р. Филип Найденов). Той самият коментираше как ще помогне на службите. Най-публичните му позиции бяха като съветник на председателя на ДАНС Петко Сертов“, каза в студиото на bTV Тихомир Безлов, анализатор в Центъра за изследване на демокрацията.

Откриха тялото на издирвания 25-годишен Станислав Станчев

Откриха тялото на изчезналия 25-годишен Станислав Станчев от пловдивското село Трилистник, съобщи БНТ.

Лев Инс с извънредно изявление за простреляната жена с Алексей Петров

От застрахователното дружество "Лев Инс" опровергаха тиражираната информация, че жената, простреляна при убийството на бизнесмена Алексей Петров, е Мирослава Спасова Спасова. Това от компанията направиха в изявление до медиите.

Бивш антимафиот: Вероятно и трите покушения срещу Алексей Петров са с един и същ източник

Вероятно и трите покушения срещу Алексей Петров са с един и същ източник. Това заяви в студиото на NOVA адвокатът и бивш служител на НСБОП Николай Петров.

Ботьо Ботев: Убийците на Алексей Петров не са случайни хора

Убийците на Алексей Петров не са случайни хора. Това заяви в ефира на NOVA криминалистът Ботьо Ботев.

20-годишна вражда ли стои в основата на убийството на Алексей Петров?

20-годишна вражда стои в основата на убийството на Алексей Петров, смята криминалният журналист Слави Ангелов. Според него това е третата поръчка за ликвидирането на Петров, от един и същи автор. Ангелов припомни за всички атентати срещу бившата барета и за това от къде тръгна и какви бяха бизнес интересите му.

Eмануил Йорданов: Не зная случай, в който са намерени извършителите. Ако сега е различно, ще бъде изненада

Подобни убийства са следвани от други убийства, каза пред bTV бившият вътрешен министър Емануил Йорданов за убийството на Алексей Петров. Той даде пример с убийството на Илия Павлов и как след него в Черно море се намери тяло на неидентифицирано лице още на следващия ден. „Не бих се изненадал, ако се случи нещо подобно и сега“, посочи той.

Слави Трифонов: Убийството на Алексей Петров показа, че българските служби са скопени

Убийството на Алексей Петров беше предизвестено.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!