Важните новини във ФАКТИ на 19.05.2022 г.

Стефан Янев посочи кое ще бутне коалицията „Петков“

Между политическите партии и гражданското общество зее пропаст и амбицията ни е да променим електоралната картина в страната. Това каза ген. Стефан Янев, цитиран от „Фокус“.

Нова акция на КАТ в страната, ето за какво ще следят

Масирани проверки на кат за поставени колани на задните седалки. Акцията вече е в ход и е с краен срок, поне до края на годината. Засилването на контрола към пътниците е сред основните приоритети на държавната агенция за пътна безопасност. Причината е големият брой жертви при катастрофи.

Румен Радев: Българската позиция за Северна Македония е ясна и среща все по-голямо разбиране

Навсякъде аргументирано отстоявам българската позиция по отношение на Република Северна Македония и тя среща все по-голямо разбиране. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в отговор на въпрос. „Изключително важно е да има комуникация с всички лидери от ЕС, с нашите стратегически партньори от САЩ, с всички европейски институции, за да се намери ясно, устойчиво и необратимо решение“, допълни държавният глава.

Мирослав Иванов остава зам.-председател на НС

След тричасови дебати и ожесточени спорове в пленарна зала депутатите решиха – Мирослав Иванов от „Продължаваме Промяната“ остава на поста си зам.-председател на Народното събрание. 129 народни представители гласуваха „против“ освобождаването му, а „81“ – „за“. Нямаше въздържали се. Мирослав Иванов определи искането за оставката му като политическа демагогия и добави: „Многократно съм бил обект на обиди. На некоректно отношение, но аз съм запазвал винаги добрия тон и никога не съм си позволявал да се обърна неуважително към който и да е от вас. Г-жо Атанасова, ако вие сте се почувствала обидена, имате моето извинение, въпреки че не смятам, че постъпиха грешно в тази ситуация. Но духът на парламентаризма не е анархия, не са безкрайни своеволия, не е безкрайно нарушаване на правилника. Моля ви колеги, опитайте се да го разберете и вие“, съобщават от Frognews.bg.

Министерството на културата разпореди да се махнат решетките на входа на парламента

От Министерството на културата наредиха да бъдат премахнати решетките на входа на Народното събрание.

Мустафа Карадайъ: Готови сме за нови избори

Площадът на град Джебел се изпълни с членове и симпатизанти на Движението за права и свободи, където се проведе възпоменателен митинг по случай 33-годишнина от протестите срещу т.нар възродителен процес.

Лорер: Закъснели сме радикално в инвестициите в иновации

В България сме закъснели радикално в инвестициите в иновации. Процесът на превръщане на науката в реален бизнес е задължителен, за да сме конкурентоспособни. Това заяви министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер, при откриването на форум "Наука за бизнес", организиран от Българската академия на науките и от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) в “София тех парк”.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!