Важните новини във ФАКТИ на 23.08.2023 г.

Пет министерства се заемат с подготовката и провеждането на местните избори

Министерският съвет прие решение за подготовката и произвеждането на изборите за общински съветници и за кметове, насрочени за 29 октомври 2023 г., съобщиха от правителствената пресслужба.

Демерджиев: Калин Стоянов сменя шефове в МВР под натиск, обезпечават манипулирането на изборите

Бившият служебен вътрешен министър Иван Демерджиев определи поисканата от властта смяна на главния секретар на МВР Петър Тодоров като поредната стъпка по реализиране на изтеклия запис от съвещание на част от действащите управляващи. В студиото на предаването "Денят ON AIR" той посочи, че не е разговарял с президента Румен Радев и не знае дали ще подпише указ за освобождаването на главния секретар, но, по думите му, държавният глава трябва да упражни това свое правомощие по своя преценка, а не под натиск.

Доц. Милен Иванов: Килърът на Алексей Петров е самотен вълк на 50-55 г.

Два куршума пронизват бизнесмена Николай Дракополов, докато чака в задръстване на околовръстното шосе в София през април 2021 г. Очевидци ще разкажат, че килърът му бил преоблечен като клошар с анцуг и стоял под моста. Няколко дни преди това се въртял там, но никой не му обърнал внимание, защото се сливал с тълпата.

Вътрешният министър с официално искане до президента за оставката на главния секретар на МВР

Списък с мотиви за освобождаването на главния секретар на МВР Петър Тодоров изпрати правителството на президента. В него се посочват някои от най-тежките убийства от последните месеци. Посочва се също, че липсата на контрол и организация е довела до смъртта на шестима полицаи, съобщи БНТ.

Пращаме хуманитарна помощ на Украйна за 300 000 лева

Правителството реши, че България ще предостави около 300 000 лв. хуманитарна помощ на Украйна.

И според кабинета не трябва да има референдум за еврото

Одобрено е становище на Министерския съвет (МС) по конституционно дело №13 за 2023 г., образувано по искане на установяване на противоконституционност на Решение на Народното събрание (НС) по Предложение за произвеждане на национален референдум, внесено от Инициативен комитет на 7 април 2023 година. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Слави Трифонов срещу кабинета: България е разграден двор за мигрантите

Добре бе хора, не ви ли писна всеки ден да чувате как хващат мигранти, как всеки ден ставаме свидетели на катастрофирали микробуси, натъпкани с нещастни хорица, които нямат въздух, измират и пълнят българските новини с нещастие и срам? Казвам срам, защото границата на нашата държава всъщност не съществува.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!