Важните новини във ФАКТИ на 30.08.2023 г.

Мълния порази две деца в Русе. Едното е починало

Мълния е ударила три деца на стадион в Русе. В момента те се намират в реанимациите на две болници в града, съобщи бТВ.

Шофьор почина при челен удар между два камиона

Два тежкотоварни автомобила се удариха челно на пътя Велико Търново – Русе. Единият е ТИР с турска регистрация, а другият – български камион, чийто шофьор е загинал на място, съобщи бТВ.

Д-р Ненко Василев е тарторът на групата медици, източили милиони от НЗОК

Пловдивските криминалисти и прокуратурата разкриха престъпна група медици, източвали НЗОК с фалшива документация за помощни средства за инвалиди. До момента са арестувани 7 души от които 5 са лекари, включително и организаторът на измамната схема, уточни БНР.

Шефът на СДВР става главен секретар на МВР?

Името на шефа на СДВР Любомир Николов е сред най-спряганите за нов главен секретар на МВР. Това твърдят източници на bTV от системата.

Спират всички пътни ремонти през септември

Всички пътни ремонти и задания за кърпене на дупки, подмяна на знаци, мантинели, подрязване на храсти и чистене на банкети, за да не се наводняват шосетата по републиканската пътна мрежа са спрени до второ нареждане. Заповедта е спусната до подчинените му с искане да се разпространи до фирмите от бранша, с които има сключени рамкови договори за тези дейности, от председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) инж. Ясен Йорданов.

Арестуваха лекари за източване на над 800 000 лева от Здравната каса

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняеми Н.В., на 59 г., Р.К., на 58 г., С.К., на 86 г.,Т.К., на 71 г., и М.Д., на 62 г., за извършена документна измама – за това, че съзнателно са дали възможност на един от тях – Н.В, да получи от бюджета на НЗОК чужди имущество – пари в големи размери – 815 000 лева. Това е станало чрез съставяне на електронни документи с невярно съдържание – протоколи за отпускане на помощни средства за хора с увреждания. Престъпление по чл. 212 ал. 4 вр. ал. 2 вр. ал. 1 вр. чл. 26 от Наказателния кодекс и престъпление по чл. 212 ал. 4 вр. ал. 1 вр. чл. 18 ал. 1 вр. чл. 26 ал. 1 от Наказателния кодекс.

"Нове Холдинг": Васил Божков не е екстрадиран от ОАЕ

Компанията на бизнесмена Васил Божков "Нове АД Холдинг" твърди, че новината за екстрадирането му е фалшива, съобщи БНР.

Главният секретар на МВР подава оставка- не желае да става част от опита за политическа употреба на МВР

Главният секретар на МВР подава оставка, съобщи самият Петър Тодоров пред репортера на БНР Николай Христов. Сред мотивите си той открои невъзможността да работи в настоящата ситуация в МВР.

Дежа вю: Кална вода изтича директно в морето в района на Офицерския плаж във Варна

Кална вода изтича директно в морето в района на Офицерския плаж във Варна – за това сигнализираха зрители на БНТ. За последните два месеца това е третото такова замърсяване през Шокъровия канал, като водата е с променен цвят, плътна консистенция и край нея се носи неприятна миризма.

Брутално: 28-годишен мъж уби по особено мъчителен за жертвата начин млада жена

Млада жена е убита от мъжа, с който е живяла на семейни начала в Омуртаг. Убийството е извършено в условията на домашно насилие по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост. Това съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Осман Октай: Божков няма да прости на своите противници. Той много добре знае, че с никой не може да се споразумее

"Случаят с Васил Божков тепърва ще тресе държавата и не само, защото той ще свидетелства срещу определени хора. Той много добре знае, че с никой не може да се споразумее. Смятам, че той се върна да играе вабанк. Божков няма да прости на своите противници, той е различен, самостоятелен играч през последните 30 години. … Той ще представлява проблем за много хора".

Васил Божков и близките му ще бъдат охранявани

Прокуратурата назначи от днес охрана на Васил Божков и близките му, съобщи адвокатът му Георги Гатев пред медиите, след като приключи разпитът на клиента му, съобщи БТА.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!