Вандали повредиха коледната украса в Търговище

В ход е монтажът на коледната украса в Търговище, съобщиха от местната администрация в града, като уточниха, че в празнична премяна вече са елхата на площад "Свобода", както и сградата на Общината. Поставени са и светещи транспаранти в различни точки на града. Днес се монтира и т.нар. "звездно небе" на ул. "Васил Левски", съобщават от БНТ.

"За съжаление, още преди да е приключил монтажът, започнаха вандалските прояви и посегателства върху празничните украшения и светлини. Различни граждани си позволяват да дърпат и увреждат украсата в присъствието на служители, които в момента я монтират. През вчерашния ден семейства с деца са смъквали и ритали орнаменти от елхата на площад "Свобода". Демонтирани и повредени са и светлини, поставени на едно дръвчетата в центъра", коментираха от Общината.

От администрацията на кмета д-р Дарин Димитров припомниха, че в централната градска част на Търговище има изградена система за видеонаблюдение.

"Всички записи от камерите са предадени на полицията, с цел установяване на извършителите. Апелираме всички, които станат свидетели на подобни прояви, да сигнализират своевременно на дежурния телефон в Общината 0601 68 691 или на тел. 112. Нека бъдем отговорни, за да се радваме на една красива градска среда за Коледа", добавиха от Общината в Търговище.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!