Георги Проданов: Опозицията остава с инструменти за натиск само по темата за Украйна

"Това е първото правителство от 90-те години насам, което е създадено с толкова условия и съмнения. Това е добрата новина за него. То ще бъде през цялото време държано под око от всички. Добрата новина е, че имаме правителство, което ще бъде лишено от комфорта на тези прочути 100 дни. Това ще мотивира допълнително министрите. Огромното желание на ПП-ДБ да направи кабинет дано да се реализира в успешен мандат.

Коментара направи пред БНР политологът Георги Проданов, преподавател в Нов български университет.

Той подчерта, че по вътрешнополитическите задачи на кабинета "Денков" има консенсус, но опозицията залага на външнополитически теми:

"В ситуация сме на 100-процентова подкрепа по вътрешнополитическите приоритети на това правителство и това е залог за успех. Това е нещо, което не е срещано в българската политическа история. Концентрацията върху вътрешнополитически теми дава шанс за демонстриране на ефективност на работата на правителството. Опозицията остава с инструменти за влияние и натиск върху правителството единствено по отношение на позицията ни за Украйна, а тя е взета от предишен парламент". По думите на Георги Проданов "Възраждане" имат комфорта да предлагат "всякакви глупави неща, които няма как да се случат, с идеята, че това ще им донесе подкрепа". "Даването на възможност на "Възраждане" да се изявява е излишно усилие. Има една поговорка, че по-умният отстъпва. Нито Явор Божанков, нито Манол Пейков имат имат изключително важно присъствие на парламентарната трибуна, това е нещо, което може да бъде преодоляно", коментира още политологът.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!