ГЕРБ: Управляващите дължат отговор къде са парите на гражданите

"Управляващите си гласуваха 10 дни ваканция в тази криза. При тази инфлация, в която българските граждани в неделя ще посрещнат Великден с двойна цена на яйцата и козунаците. От 4 месеца те мрънкат и анализират. Част от българските граждани искаха промяна. За съжаление, сега всички български граждани ще посрещнат светлия християнски празник с двойна инфлация, каквато не е имало десетки години", коментира депутатът от ГЕРБ Александър Иванов в "Денят ON AIR".

Той добави, че управляващите трябва да обяснят защо няма компенсации за бизнеса и българските граждани. По думите му е редно да изпратим военна помощ на Украйна, защото там има война и има окупация на една страна спрямо друга, а ние трябва да вземем страната на по-слабия.

"Преди войната в Украйна, която със сигурност е много важна, пропускаме това нищоправене, което доведе до криза и инфлация: анализи, анализи, анализи. Продъниха ушите на българските граждани за анализи. Управляващите продъниха ушите на гражданите по време на кампанията, а и до ден днешен, че в България имало корупция и се крадяло. Само да ги попитам: Когато ГЕРБ не е на власт една година, намериха ли някакви пари, които да се увеличат в хазната? Не", изтъкна Иванов пред Bulgaria ON AIR.

Той попита къде са парите на българските граждани и подчерта, че са отишли някъде през някой меморандум. Депутатът заяви, че управляващите дължат отговор на българските граждани къде отидоха техните обещания и къде са средствата им.

"Българските граждани обедняват прогресивно. За съжаление са засегнати най-уязвимите групи – българските пенсионери и хората с минимални доходи. Преди 2 години, когато приехме намаляване на ДДС за ресторантьорския бизнес, ние го направихме с ясна цел. За съжаление, намалението на ДДС не води до по-евтини сметки. Големият ефект, който тогава се целеше и се постигна от управлението на ГЕРБ е, че запазихме ресторантьорския бизнес да работи", поясни Иванов.

Той добави, че най-бързо решение трябва да се намери за политиката по доходите.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!