Граничен офицер: Най-трудно е да търсиш труповете на хора, които познаваш и с които си работил и живял

Невиждано за нас природно бедствие, което взе четири жертви. Загиналите можеше да бъдат и повече. Според специалистите е било добре, че двата язовира на територията на община Царево са били празни – в противен случай, Лозенец и „Оазис” щяха да бъдат залети и да има изключително много жертви. Това каза в „Интервюто в Новините на NOVA” председателят на Общинския съвет в Царево Таня Янчева.

„Много благодарим на отзовалите се доброволци. Непрекъснато получаваме сигнали. Днес през кризисния щаб преминаха около 100 души, които бяха разпределени в най-важните точки. БЧК се включи изключително бързо, като предостави помощи и принадлежности от първа необходимост. Всеки адрес е посетен и с всеки човек е разговаряно”, допълни областният управител.

Директорът на РД „Гранична полиция” – Бургас Лъчезар Момчев обясни, че всички издирвани хора са установени и издирвателните мероприятия се прекратяват. „Към момента няма информация за други издирвани. Брегови патрули ще обследват морския бряг за наличие на потънало имущество и предотвратяване на кражби”, допълни той.

Момчев успокои, че Царево е наситен с полицейски екипи и няма информация за зачестяване на набези. „Смятам, че положението е спокойно и че набези няма да има”, каза още Директорът на РД „Гранична полиция”.

Началникът на „Гранична полиция” – Царево Румен Пулев сподели, че надеждата за намирането на живи хора остава до последно. „Най-трудно е да търсиш трупа на хора, които познаваш и с които си работил и живял във времена като днешните”, добави той.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!