Гълъб Донев: Списъкът с лицата, свързани със санкционираните от САЩ, се обновява непрекъснато

Служебният министър на труда и социалната политика Гълъб Донев увери, че списъкът с лицата, които са свързани с обявените от САЩ фирми, е динамичен и се актуализира непрекъснато.

"В момента, в който Министерството на финансите, ДАНС, НАП и МВР имат готовност да обявят лицата, включени в списъка със санкциите – тези физически и юридически лица, които са свързани с тези 64 фирми, обявено от САЩ, той ще се публикува на страниците на Министерството на финансите и НАП. Този списък е динамичен. Непрекъснато се анализира свързаността на лицата. Той ще бъде обновяван с лица, на които в последствие ще се установи свързаността с тези 64 фирми“, заяви Донев в сутрешния блок на "Нова телевизия".

„Основната цел на публикуването на този списък е да се защитят държавните и общинските дружества. За момента в него не излизат такива, но би могло по принцип чрез дейности, които са възлагани на тези фирми“, допълни Донев.

По темата за предстоящото увеличение на пенсиите, Донев заяви, че добавката от 50 лв. за всички пенсионери няма да бъде прекратена и те ще продължат да я получават.

"Аз и екипът ми я приемаме като добър мотив да се стимулира потреблението. Не мога да кажа докога ще остане добавката, но докато управлява служебното правителство, тази добавка ще се изплаща. Когато имаме работещ парламент, може да се вземе и решение за актуализация на бюджета. 50-те лева са важни на хората. Тези, които няма да вземат увеличението от 5% на пенсиите от 1 юли, получиха своето увеличение от 1 януари", обясни Донев.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!