Даниел Митов: Бойко Борисов не е свързан с Божков

Ползвайки американските санкции те (служебното правителство, бел. ред.) ще се опитат да ударят по бизнес, които не са им интересни. Трябва да внимаваме много при прилагането на тези санкции да не започнем да дискриминираме хора, които нямт нищо общо с корупционните схеми. Бизнесът в България не е толкова голям. Това предупреди зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

Той коментира, че санкциите ще имат имиджови щети за страната, но не трябва да се спекулира с темата.

Пред БТВ Даниел Митов беше категоричен, че споменатия в доклада на САЩ политически лидер, подкупван от намиращия се в Дубай Васил Божков, не е Бойко Борисов. Бившият н външен министър каза, че в публичното пространство вече се е появила информация кой е този лидер. Самият Митов обаче отказа в ефир да назове името.

„Няма да споменавам имена, не мога да съм обвинител на хора, но мога да коментирам, че това не е г-н Борисов. Ако той имаше каквото и да било общо, г-н Борисов нямаше да бъде поканен от ма посланик в резиденцията“, каза той.

Митов прехвърли топката към президента Румен Радев.

„Разпознава ли се г-н Радев във Васил Божков. Президентът заяви, че г-н Божков бил звучал по-убедително от обвинителите си. Все още ли смята това? Защо началничната на кабинета на министъра на МВР изведнъж си подаде оставка? Защото е свързана с партията на г-н Божков“, коментира той.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!