Депутатите върнаха със скандали бюджета на ДОО на комисия

Скандал в парламента след като председателят на бюджетната комисията Любомир Каримански поиска да се прекрати заседанието и извънредно да заседава отново бюджетната комисия, съобщи БНТ.

Отново бяха отправени взаимни обиди.

От парламентарната трибуна Каримански обяви новите предложения, предвиждащи добавка към пенсиите от 120 лв. за месеците октомври, ноември и декември, като антикризисна мярка.

От 1 октомври обезщетението за втората година майчинство да се увеличи на 650 лева.

От 25 декември минималната пенсия се вдига от 300 на 370 лв., а максималната от 1440 става 1500 лв., като всички пенсии се преизчисляват с коефициент 1,35 от тежестта на средния осигурителен доход.

От "Демократична България" поискаха почивка, за да се запознаят всички парламентарни групи с новите разчети. След близо 30-минутно прекъсване председателят на бюджетната комисия Любомир Каримански поиска прекратяване на заседанието, докато новите разчетите не минат през бюджетна комисия.

Народното събрание реши да се прекрати заседанието. Бюджетната комисия да обсъди новите разчети по бюджета на ДОО и утре да излезе със становище по време на редовното заседание.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!