Д-р Ивайло Христов: Крият задълженията на болниците (ВИДЕО)

Регистрацията на болниците като търговски дружества е основният проблем в здравеопазването. Това заяви в "Студио Хъ" по телевизия 7/8 д-р Ивайло Христов.

Това позволява зад определението на "търговска тайна" да се крие информация не само за дълговете на болниците, не само как се харчат парите на здравните заведения, а дори и парите за заплати за директорите на болниците.

В момента само може да се гадае какви са реалните задължения на болниците, посочи д-р Ивайло Христов. Той припомни, че последната достоверна информация за дълговете на болниците е изнесена на 30 юни 2017 г. от тогавашния здравен министър проф. Петров. Тогава те са близо 480 млн. лв. като 150 млн. от тях вече са били просрочени. Тогавашният здравен министър дори посочва кои болници са във фалит.

През 2017 г. задълженията на УМБАЛ "Александреовска" са близо 16,5 млн. лв. За 4 години по-късно те скачат на 70 млн. лв. по данни на последния здравен министър. Още по темата вижте във видеото…

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!