Експерт: Повреда в руля може да е причина за отклонението на кораба „Vera Su“

„Корабът "Vera Su" се е движил 12 минути с отклонение на курса. Това е достатъчно време. Може да се обсъждат няколко хипотези за това отклонение. Първата е повреда в рулевото устройство, зацикляне на руля, корабът започва да се движи само в една посока и се отклонява. Това може да бъде и една от официалните версии на разследването. Другата причина може да бъде небрежност на екипажа или заспиване”, заяви в ефира на „Денят на живо” капитан Христо Папукчиев, който по-рано е работел в звеното за разследване на морски произшествия и е разследвал потъването на кораба „Толстой“.

Според него е странно, че корабът се е отклонил от курса, въпреки че твърденията на официалните власти, че времето за реакция е било кратко. Кап. Папукчиев не изключва и криминален елемент, но според него това се случва само във филмите и книгите.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!