Ивайло Мирчев: Правителството е служебен кабинет на парламента и е подкрепено от конкретни политически сили

"Комисията за депутатските имунитети трябва да си свърши работата много бързо. В рамките на четири седмици да излезе с решение и да продължи работата на парламента. Всеки, познавайки парламентарната практика, особено европейската, знае, че няма нужда от такава", заяви пред БНТ депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев.

Той допълни, че е разгледал папките за "Барселонагейт". И в част от тях, които е прочел, няма нищо, което да отговаря на предварителните заявки на главния прокурор, че ще направи много сериозни разкрития.

"Което е притеснително, защото когато говори прокуратурата, главният прокурор, особено както отиде в Страсбург с огромната заявка, че ще направи сензационни разкрития, а е говорил по-малко от 15 минути, е същото с искането на имунитета на Бойко Борисов", обясни Мирчев.

По думите му истината по "Барселонагейт" трябва да излезе наяве, но трябва да бъде разследвана от адекватна прокуратура, а не такава, която е спала 5 години.

"Първият сигнал към прокуратурата по отношение на "Барселонагейт" е от 2018 година. Българската прокуратура 5 години не е правила нищо", подчерта Ивайло Мирчев.

"Не управляваме с ГЕРБ и не го искаме ние имунитета, а прокуратурата. Ще се отнесем много сериозно към този случай, с всичките ни притеснения, че прокуратурата е спала 5 години и сега се задейства за 5 седмици. Правителството е служебен кабинет на парламента. И е подкрепено от конкретни политически сили. Когато две партии управляват, те имат коалиционно споразумение и ясна програма. Страната имаше нужда от правителство след 5 пъти, дори с компромиса то да е служебен кабинет на парламента", каза още Мирчев.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!