Ива Христова: В НЦЗПБ винаги ще има място за проф. Тодор Кантарджиев

„В Националния център за заразни и паразитни болести винаги ще има място за проф. Тодор Кантарджиев“, каза проф. Ива Христова, която пое ръководството на звеното след пенсионирането на Кантарджиев.

Тя определи новината като шок.

„С него работим повече от 10 години заедно. Минали сме през много успехи и битки, и лично на мен ми дойде като гръм от ясно небе“, каза Христова.

По думите ѝ успехите на НЦЗПБ през последните години се дължат основно на Кантарджиев. Тя го определи като доказан експерт с широки, енциклопедични познания и отличен организатор.

„Ние сме работили като тандем много дълго време и за мен ще е удоволствие да работим така отново“, каза още Христова.

Междувременно трети ден се организира протест в защита на проф. Тодор Кантарджиев. Колегите на пенсионирания директор настояват той да бъде върнат на поста му.

Според тях той е добър професионалист и човек, който е работел всеотдайно. Те бяха категорични, че ще продължат с протеста, докато искането им не бъде изпълнено.

Над 2000 души са се включили в подписка, с която се настоява решението за пенсионирането му да бъде отменено.

„Искаме да си върнем директора. Той е велик човек, искаме да остане на работа и да помага на нацията. Всички сме доволни от него, доказан човек“, каза служител в НЦЗПБ.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!