ИТН: „Автомагистрали“ е фирма касичка

Държавната компания „Автомагистрали“ е фирма касичка и фирма разпределител, която решава на кои фирми ще даде и на каква цена – няма гаранция, няма и контрол. Това подчерта в студиото на „Лице в лице“ по бТВ депутатът Георги Георгиев от „Има такъв народ“ заради скандалите с инхаус процедурите в инфраструктурното строителство у нас.

По думите му 3,655 млрд. лева са отишли в скрити подизпълнители по начин, който заобикаля изискванията на закона по линия на контрола – строителят не е този, който действително строи. Така се получава и ситуация, при която не е ясно, например, кой ще е отговорен за дефекти по новите магистрали, посочи Георгиев.

Според него държавните фирми трябва да се занимават само с ограничени по мащабите си дейности, а конкуренцията трябва да бъде честна и пазарна.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!