Каракачанов: Малките държави грешат, когато танцуват по гайдата на великите сили

Брюксел, както и някои американски чиновници от администрацията на Байдън, въобще не разглеждат аргументи. Те си фиксират определена теза и се опитват да я прокарат под една или друга форма, така председателят на ВМРО Красимир Каракачанов коментира в "Още от деня" срещата на върха ЕС – Западни Балкани.

Той подчерта, че не може Република Северна Македония, която не спазва договора с България, да бъде протежирана да започва преговори с Европейския съюз. По думите му, ако това бъде допуснато, на Балканите няма да има по-голяма сигурност и това е видно от агресивната антибългарска политика на Скопие към нашата страна.

"Няма никаква полза Европейският съюз да бъде разширяван с една държава, която вътре в Европейския съюз ще създава проблеми срещу друга европейска държава, каквато е България", посочи Каракачанов.

Той не се съгласи с изказването на президента Радев, че през май България е заварена неразбрана и изолирана в Европейския съюз. Каракачанов припомни всички стъпки, направени от страната ни до момента и повтори, че винаги на всички международни срещи са обяснени проблемите в отношенията ни с Р Северна Македония.

Великите сили винаги си правят своите сметки. Грешката на по-малките държави е, когато танцуват по тяхната гайда, отбеляза той и допълни, че България има свои интереси, които трябва да защитава.

Каракачанов коментира предстоящите избори, като обясни, че каузите, които ВМРО защитава ще бъдат представени от двойка тясно свързана с ВМРО, затова и са се спрели на кандидат-президентската двойка доц. Милен Михов и Мария Цветкова

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!