Кутев: Не сме спрели нито една мярка, затварят само нощните заведения

„Мерките срещу коронавируса са заложени в един план, който беше приет още през лятото с единствената цел да не е действа стихийно, заяви говорителят на служебното правителство Антон Кутев в предаването „Лице в лице“ по бТВ.

„Не смятам, че след 23 ч. вирусът става особено зъл, но на практика единственото, което се затваря са нощните заведения и дискотеките“, коментира той по повод протестите на собственици на заведения срещу по-строгите COVID мерки.

От началото на мерките до сега, само в туристическия бранш са дадени 680 млн. лв., посочи той. Според него има два различни интереса, а правителството трябва да намери баланс между тях. Здравният министър направи всичко възможно мерките да са минимални, увери Антон Кутев.

„Няма нито една мярка, която да сме спрели. Когато започнем да правим нови мерки, те трябва да бъдат нотифицирани от ЕС, има риск да се забавят. Затова предпочитаме да работим със същите мерки, с които е работено преди това“, заяви Антон Кутев.

„Очевидно е, че има популизъм в това, което прави парламентът“, каза още Антон Кутев за работата на депутатите по актуализацията на бюджета. Според него не е ясно къде е тавана на наддаването. „Тези, които ще понесат негативите, са партиите. Нали тези три месеца ще минат, ще дойде декември и тези пари ще трябва да дойдат от някъде“, отбеляза той.

„Това, което виждам в парламента няма да доведе до плюс за никого. Парламентаризмът и начинът, по който е построена нашата държава, се проваля. Това наддаване с нови популистки решение, с още 20 лева отгоре, не води до резултат. На нас ни трябва смислено управление, което да мисли за бъдещето и да се бори с корупцията“, каза Антон Кутев.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!