Медиците от Видин прекратяват гладната стачка

След проведена среща със заместник-директора на МБАЛ „Св. Петка“ във Видин – д-р Богдан Томов, протестиращите медици прекратиха обявената гладна стачка. Предстоят още разговори с ръководството на болницата, пишат от здравното министерство.

Проверката на „Вътрешен одит“ на МЗ показа, че оплакванията за намалено заплащане за „първа линия“ на санитарите от отделението по спешна медицина се отнася за 2020 година и периода януари-май 2021 година. Всеки един от тях е посочил, че след месец юни 2021 година е получавал редовно и изцяло сумите за работа на първа линия.

„Проверяващите не получиха отговор на въпроса – защо, след като недоволството от заплащането е свързано с минало време, се организира протест сега, няколко дни преди изборите и случайно ли е съвпадението с посещението на президента Румен Радев в района? Случайно ли е съвпадението, че един от лидерите на протеста е кандидат за народен представител? Случайно ли е съвпадението, че клип, заснет в COVID отделението на видинската болница един месец по-рано, се разпространява в медиите сега, при това след манипулиране на съдържанието?", пишат още от здравното ни министерство.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!