Мистерия около изчезването на 30-годишния Галин от Русе: Последно е звънял на телефон 112, казал, че го преследват

Вече трета седмица полиция и близки издирват изчезналия Галин Димитров от Русе, съобщи БНТ. 30-годишният младеж е бил видян за последно в къща за гости в русенското село Кошов. Малко по-късно е звънял на телефон 112 със сигнал, че го преследват. След това изчезва безследно.

Галин пристига в къщата за гости в Кошов на 25 август около 15:30 часа. Поискал да наеме стая за ден-два, без предварителна резервация. Бил е закаран от негов близък, който веднага след това си тръгнал.

"Настани се в стая номер пет, но той реално вътре в стаята не е влизал. Стоеше отпред пред стаята, с телефона си нещо може би е работил", заяви Николай Милков, собственик на къщата за гости.

Попитал персонала къде има магазин в селото и бил упътен.

"Беше разтревожен, че някой го следи, дали имало други гости в къщата, които да са от град Русе и да го познаят. Казах му, че няма такива хора, да се успокои. И той каза: Аз си имам мои проблеми и така", допълни Николай Милков.

Около 17:30 пристига негов роднина, който питал за Галин и започнал да го търси, а около 19 часа полицейски екипи предприели издирване в околността. Намират мобилния му телефон на хълм до клетка на мобилен оператор. Това е и последната следа.

"Около 18:30 вечерта ми звъннаха от полицията и ми казаха, че има подаден сигнал от 112 за лице, което е заявило, че го гонят да го убиват по поречието на реката", коментира Михаил Маринов, кмет на село Кошов.

Братът на Галин – Ивелин, разказа, че могат само да предполагат за причините за изчезването му.

"Тъй като брат ми работи като таксиметров шофьор, докато следва в момента, той общува с много хора и работи предимно нощем. Не знаем дали не е станал свидетел на нещо, което да е провокирало някакви негови опасения. За съжаление от 3 седмици живеем почти само в предположения", каза още Ивелин Димитров, брат на Галин.

Близките на Галин вярват, че той е добре и просто се е изгубил. Надеждите им се подхранват и от странното изчезване на храна и напитки, оставени за него в гората.

Затова и обмислят да призоват повече хора да помогнат на полицията в издирването му.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!