Мълния порази две деца в Русе. Едното е починало

Мълния е ударила три деца на стадион в Русе. В момента те се намират в реанимациите на две болници в града, съобщи бТВ.

Сигналът е подаден около 19:20 ч. тази вечер.

По първоначална информация децата са били на тренировка на едно от помощните игрища на стадион "Дунав", когато е завалял дъжд с гръмотевици.

По първоначална информация децата са били на тренировка на едно от помощните игрища на стадион "Дунав", когато е завалял силен дъжд с гръмотевици.

Докато децата тичали към навеса, мощен гръм ги повалил.

На място са били изпратени екипи на полицията и на Спешна помощ.

От Спешна помощ съобщиха, че двете деца са на по 11 години. Едното е било транспортирано в УМБАЛ "Медика", а другото – в Университетската болница "Канев" в града.

Детето, прието в спешното отделение на УМБАЛ "Канев", е било в критично състояние и е починало. За него са се грижили два реанимационни екипа, съобщи Стела Кръстева от пресцентъра на лечебното заведение, предаде БТА. Детето е било докарано в болницата в състояние на клинична смърт, без сърдечна и дихателна дейност. В продължение на час екипите са го реанимирали. Лекарите са направили всичко по силите си, но без успех, каза още Кръстева.

Второто дете, поразено от мълния в Русе, е в тежко състояние. Това съобщиха за БТА от пресцентъра на УМБАЛ „Медика“ в града.

Детето е прието в лечебното заведение в състояние на клинична смърт и без сърдечна дейност. Дежурният реанимационен екип го е реанимирал и е възстановил основните му жизнени показатели. Момчето е интубирано и е в медикаментозна кома. Извършват се консултации, за да се установи дали има допълнителни увреждания по вътрешните органи, обясниха от болницата.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!