Новият шеф на АПИ разкри редица безобразия при ремонтите на АМ „Тракия“ и АМ „Марица“

Председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Апостол Минчев извършва инспекция на строително-монтажните работи на стратегически пътни обекти.

На 3 юни при проверка на ремонтните дейности в участъка от АМ "Тракия" между Чирпан и Стара Загора е констатирано:

влагане на некачествени и несъгласувани от Института за пътища и мостове строителни материали неизпълнение на техническите указания от страна на строителя липса на компетентен технически ръководител по асфалтополагане липса на компетентен технически надзор липса на удачен проектантски и авторски контрол

Отговорни за това са фирмата строител, строителният надзор и проектантът, допълниха от АПИ.

При инспекция на ремонтните дейности на участъка от АМ "Марица", в района на Свиленград, е установено неточно, некачествено и технически неудачно проектантско решение на преходите насип – мост, повреди по конструктивни елементи и откосите на мост, на който се извършват строителни работи.

Проектантът на обекта се е държал неуважително.

АПИ като възложител на строително-монтажните работи ще поиска извършването на независима техническа експертиза и ще бъде търсена отговорност от проектанта, включително финансова и спиране на авторските права.

Инспекциите на стратегически пътни обекти на председателя на УС на АПИ инж. Апостол Минчев продължават.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!