Откриха мъртво дете на ел. стълб във Велинград

12-годишно момче от Велинград е открито мъртво върху метален електрически стълб с високо напрежение. Детето е от квартал "Анезица", каза говорителят на пазарджишката полиция Мирослав Стоянов, цитиран от БНР.

"Около 16 ч. на телефона за спешни повиквания е получен сигнал в Районно управление – Велинград за това, че от метален електрически стълб от високо напрежение виси безжизненото тяло на дете.

Незабавно към мястото са били изпратени екипи на районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ във Велинград, автопатрули на районното управление, дежурна група на районното управление, линейка на Спешна помощ.

Беше потърсено съдействие на електроразпределителното дружество, което да спре временно електричеството, което протича през въпросния стълб, за да може тялото да бъде свалено. При първоначалния оглед, който е извършен на местопроизшествието, по всяка вероятност се касае за удар от високо напрежение.

Може би детето се е катерило по този електрически стълб, когато е била ударено от волтова дъга. Извършен е оглед под ръководството на разследващ полицай и експерти криминалисти на мястото. Разпитани са хора. Има образувано досъдебно производство".

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!