Петър Москов: Лявата политика е като да слагаш превръзка на тумор

КОД и Републиканци за България се явяват на тези избори в политически съюз – НОД. Това е десен консервативен политически съюз. Това заяви лидерът на партия КОД Петър Москов в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„Знам много ясно какви са моите разделителни линии. Моят вододел е свързан с три важни точки: всяко едно политическо действие, което не е мотивирано от десни ценности, води до разграждане, второ – силна нация се гради върху защита на ценностите и представители и трето – ръководители на престъпен режим не могат да имат никакво отношение към модерната българска реалност. Всеки, който може да сподели тези мои виждания, приемам за съюзник“, обясни политикът.

„Да, това, което говорим от години не е най-популярното. Не може левичарски проекти да слагат тапа на демократичното ни развитие. Ръстът на цените сега се дължи на погрешната левичарска политика. Нашите тези се доказват по трудния начин“, коментира Москов.

„Докато това управление казва, че ще дава помощи, ГЕРБ казват – дайте повече. Това е лява политика. Лявата политика обаче е все едно да слагаш превръзка на тумор. Смисленото решение, което предлагаме ние е да вървим към развитие, но когато сме готови. Трябва да има промяна от силно и смело лидерство. Не сме готови да поемем такова шоково повишение на цените. Трябва да има мораториум върху затварянето на Мариците, до 2050 г. Може би технологично до тогава ще сме извървели този път. Трябва да започнем проучвания за природен газ“, предлагат от дясното обединение.

„Ние ще се явим и на парламентарните и на президентските избори. Кандидат-президентската си двойка ще обявим до края на седмицата. Няма да сме аз или г-н Цветанов“, поясни Петър Москов.

„Обединение не става с думите: „Идваме с мир“. Когато виждате новите мечтатели, си спомнете, че никога не е ясно как ще свърши това. Обединение е нужно, но около определени ценности“, предупреди десният политик.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!