Политолог защити премиера: И аз ползвам вулгарен език в свободното време

"Президентът от началото на своя мандат използва реторика, която се основава на проста логика. Прокуратурата показа, че неговата администрация, включително и той, са замесени в същия тип неща, в които обвиняват властта. Голямата нервност, с която реагира той и институцията му показват, че се чувства притиснат. В момента се обезценява позицията на президента, твърде на дребно започна да се заяжда за всяка подхвърлена атака", заяви политологът доц. Стойчо Стойчев заяви пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Според него аудиозаписите, чатовете и снимките, които бяха изнесени в общественото пространство, не бива да се поставят под общ знаменател, тъй като между тях има разлика.

"Едните са компромати с недоказан произход и аудио идентичност. Другите са веществени доказателства, изнесени от прокуратурата. Правят се внушения. Трябва да има отговор на ниво експерти, които да кажат някой осъществява ли оперативно-издирвателна дейност срещу нашия премиер. След като той е обект на това, значи всеки един от нас може да бъде жертва на подобно нещо", допълни политологът.

"Целта е да се ерозира постепенно подкрепата за Бойко Борисов и ГЕРБ и да се получи преобръщане на властта в България", коментира появата на снимките от спалнята на Борисов Стойчев.

Относно записа, в който се споменава името на председателя на парламента Стойчев коментира:

"Има натрапчива музика, тя е сложена за да се прикрият напасванията на отделни пасажи. Това е манипулативно поднасяне. А ако са автентични, те не съдържат данни за престъпление, те съдържат данни за човек, който използва вулгарен език… И аз използвам в свободното ми време такъв език. Скандалът със записа за Мишо Бирата беше много по-остър и значим. Противниците на премиера са способни само на това", смята той.

Политологът изтъкна, че президентът Румен Радев "губи моралната почва, върху която гради своите критични позиции".

Според него нито Корнелия Нинова, нито Мая Манолова, нито Румен Радев предлагат нещо смислено.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!