Прогноза за времето днес, 6 януари: Слънчево, вятърът се усилва

През нощта вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Предупреждение за опасно силни пориви е в сила днес в Дунавската равнина и части от Горнотракийската низина, предаде БНТ.

Ще бъде слънчево, с минимални температури между 3 и 8 градуса, в отделни котловинни полета в Южна България малко по-ниски, до около 0° и максимални между 9° и 14°, но в комбинация със силния вятър усещането ще бъде за по-студено от действителното време. Вечерта вятърът ще започне да отслабва и през нощта срещу събота в повечето райони ще стихне.

Ветровито ще бъде преди обяд и по Черноморието, с временно силен северозападен вятър, който след обяд ще отслабва, а вечерта ще стихне. Вълнението на морето ще остане около 2 – 3 бала.

В планините ще бъде много ветровито. Ще духа силен северозападен вятър. Облачността ще е променлива. Вероятността за валежи е малка. Температурите ще се понижат и максималните в курортите ще са от 5° в Боровец и Пампорово до 11° в Банско, на Алеко – около нулата.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!