FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Радан Кънев: Работата на политиците не е да честитят празници

"Днес десетки български политици, понякога с детска снимка на профила, споделят колко ценни за нас са децата. Тук със сигурност няма спор", написа евродепутатът Радан Кънев в профила си във Фейсбук.

"Но работата на политиците не е да честитят празници. Работата на политиците, много подобно на родителите, е да вземат решения на днешни проблеми, за да не се сблъскват от утре децата ни с тях. За да живеят децата ни в по-добро от днешното общество. Да бъдат по-образовани и подготвени за живота, да бъдат по-здрави, по-сигурни, по-богати от родителите си.

Днес ЕС обсъжда най-големия инвестиционен пакет в историята си. Целта на този План за възстановяване и модернизация е именно да няма "изгубени поколения", именно днешните деца да живеят в по-здрав, сигурен, по-зелен свят, да живеят в по-силна, по-независима и по-сигурна Европа.

Начинът, по който средствата от този план ще бъдат инвестирани, ще определи икономическата съдба на децата ни – и на тези, които вече са пълнолетни, и на тези, които едва са родени. Ако средствата бъдат честно и прозрачно инвестирани в наука, в изследвания, в технологии, в зелена енергия и модерна индустрия, в знание и чиста околна среда, нашите деца ще живеят по-дълго, по-щастливо и по-богато от нас.

Ако фондовете на ЕС бъдат откраднати по познати схеми или предизборно пропилени, нашите деца ще живеят във все по-изоставаща, замърсена и бедна страна, но ще имат и още един дълг за изплащане.

Ето това е темата на политиците днес. Другото са популистки лигавщини.

И разбира се – честит празник на прекрасните ни деца", завърши Радан Кънев.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!