Родители се заканват да блокират Орлов мост заради проблема с градините

Родители от София отново ще протестират пред Столичната община заради липсата на места в яслите и детските градини. Хиляди останаха извън системата и след второто класиране. Недоволството към местната власт расте. Въпреки уверенията, че се ремонти по текущи ремонти и разширяване на съществуващите групи, семействата са разочаровани, че толкова години липсва ясна политика за подкрепа.

Днешният протест ще започне пред Столичната община в 17 ч. и към 18:30ч. с шествие ще се придвижи към Орлов мост.

Движението ще се блокира. Ще протестираме докато СО не осигури място и за последното неприето дете, заканиха се родителите.

Основните искания, посочени от протестиращите в специална група във фейсбук, са:

1. Ваучери за всички неприети деца без оглед на възрастта им.

2. Развиване на алтернативната грижа.

3. Отчуждаване на терени, довършване на започнатите обекти в най-кратък срок и ударно строителство където това е възможно.

Искат сумата, както и критериите за получаването ѝ да бъдат прецизирани, и настояват компенсация за неприетите деца да бъде получавана без ограничения във възрастта на децата.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!