Свалят имунитета на Боян Расате

ЦИК разреши имунитетът на Боян Расате, кандидат за независим президент, да бъде свален и той да бъде привлечен като обвиняем. Това реши комисията на днешното си заседание, като това бе одобрено единодушно от членовете на ЦИК с 11 гласа "за", пише "Монитор".

Решението дойде след искане на главния прокурор Иван Гешев и след образуване на досъдебно производство. В хода на разследването са извършени разпити на свидетели, разпознавания, извършени са и други действия по разследването.

Дотук се стигна след нападение над офиса на ЛГБТИ организацията “Рейнбоу хъб", където в събота следобед нахлуват група от 10 човека, които започнали да чупят всичко наоколо. Едно момиче е било ударено в лицето и то твърди, че е било нападнато от Боян Расате.

Самият Расате отрече да е участвал в такъв инцидент.

Междувременно днес 11 посолства осъдиха нападението срещу офиса на ЛГБТИ организацията, като някои от посланиците дори посетиха офиса, за да изразят солидарност с нашите приятели и партньори след този нелеп акт на насилие. Сред тях бе и посланикът на САЩ Херо Мустафа.

ГЕРБ също осъди нападението.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!