Скандал с озвучителна техника, използвана за протестите в Благоевград

Клип, показващ как протестиращи от Благоевград прибират в сградата на общината озвучителна техника и знамена след протест, предизвика коментари в социалните мрежи.

Видеото е заснето от Александър Петков, който беше кандидат за общински съветник от листата на ГЕРБ. Той пита кмета Румен Томов каква е неговата роля в организацията на протестите, финансира ли ги, как е регламентиран достъпът до сградата на общината след работно време и защо тя се ползва за склад от протестиращите, както и дали има решение на Общинския съвет за това.

Протестиращият от видеото Калоян Ханджийски, водач на групата "Свободни демократи" в Общинския съвет, заяви за "По света у нас", че техниката и знамената са прибрани инцидентно заради проливен дъжд, след проявено разбиране от страна на охраната.

Ханджийски отрече кметът на Благоевград да има каквато и да е връзка с организацията и провеждането на протестите.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!