Старчески дом край Ловеч пламна от COVID

В Дома за стари хора „Върбовка“ край Ловеч са установени 20 заразени с коронавирус потребители и персонал, информира БНР.

Общо в областта за последното денонощие са регистрирани 40 случая, а заболеваемостта в региона рязко се повиши и вече е над 326 на 100 хиляди души население.

Изследванията в Дома за стари хора са направени от РЗИ заради контакт със заразен с коронавирус потребител, приет за лечение в Инфекциозното отделение на ловешката болница.

Със заповед на здравната инспекция Домът е поставен под 14-дневна карантина, на всички потребители ще бъдат направени допълнителни клинични прегледи и оценка на здравословен статус.

За последното денонощие в областта с положителни проби са и двама ученици, а паралелките им в ловешката професионална гимназия по механоелектротехника и СУ "Сергей Румянцев" в Луковит са поставени под карантина и ще учат дистанционно.

Вчера в имунизационните пунктове и в кабинетите на общопрактикуващите лекари в област Ловеч са приложени общо 210 дози от ваксините срещу Covid – първи и втори прием и 49 лица са с поставена трета бустерна доза.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!