Стоян Мирчев, БСП: Не ни чуха

Като лява партия, през петте месеца на кризата всички предлагани от нас мерки бяха насочени конкретно към хората. Подкрепихме мярката 60:40, но ако бяхме дали по-голяма ликвидност в ръцете на най-пострадалите, това щеше да бъде глътка въздух за тях. Това каза в студиото на "Панорама" по БНТ Стоян Мирчев от БСП.

"Когато дадеш в ръцете на хората повече ликвидност, тези пари няма да отидат в банката, те ще отидат в икономиката. А икономиката не е компютър да го спреш и след месец-два-три да го пуснеш и да тръгнеш от същото място, където е бил спрял. Трябва да намериш начин икономиката, макар и с по-забавени темпове, да продължи да се движи", отбеляза той.

Според него не е правилно "на всички да се раздава на калпак".

"Ще ви дам пример. Транспортът пострада много, но фармацевтите не пострадаха толкова, защото лекарства се купуваха в този период. IT секторът също не пострада, но туризмът пострада. Тоест трябваше да се намери подход, при който всички, които имат нужда да получат тази помощ", подчерта Мирчев и добави: "Ние сме свидетели на втори или трети ремонт на мярката 60:40, защото не бяхме чути в този период".

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!