ТЕЛК – Ловеч прекрати дейност заради медици с COVID

Трудово-експертната лекарска комисия /ТЕЛК/ в Ловеч прекрати дейността си заради заразени с Covid лекар, фелдшер и мед. специалист от състава на комисията, разкри БНР.

Заболяваемостта в Ловеч продължава да расте и вече е над 930 на 100 000 души население.

Работата на ТЕЛК – Ловеч се преустановява до изтичане на карантината на положителните. Насрочените за освидетелстваните през този период пациенти ще бъдат пренасочени за други дати. Сред новодиагностицираните с коронавирус в областта за последното денонощие 102 души са и петима учители.

Настанените за лечение в болници вече са над 190, при общ капацитет на Covid-отделенията 219 легла. Десет от тях са за интензивно лечение и са запълнени.

Най-висока в областта продължава да е заболеваемостта в Ловеч – над 930 на 100 000 души население, при средна за областта – малко над 700 на 100 000 души.

До края на седмицата учениците в Ловеч и Луковит ще учат дистанционно, а като мярка за ограничаване на заразата е отменен и пазарния ден в Ловеч, който се провежда всяка сряда.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!