Туроператорите излязоха на протест

Туроператорите излязоха на протест заради липсата на средства от правителството за ликвидност и възстановяване на парите на клиентите им.

Според протестиращите става дума за 83% спад в оборотите им за последната година и половина, те настояват за спешна помощ от държавата. От бранша обясниха, че помощта от 70 милиона за сектора е гласувана още при актуализацията на бюджета, но тя все още не може да достигне до тях.

От туристическия бранш искат възможно най-скоро да им бъдат отпуснати 41 милиона лева. Парите вече са договорени, но все още не могат да достигнат до туроператорите.

След преговори с протестиращите заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева обеща до края на годината да бъдат готови постановленията за разпределяне на средствата: Ведомството прави всичко възможно до края на годината да са налични необходимите нормативни документи, с които да може средствата да бъдат разпределени, увери пред БНР зам.-министър Ирена Георгиева.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!