Увеличават COVID леглата в Бургас

Област Бургас вече е в тъмночервената зона по разпространение на COVID-19. Регионалният щаб взе решение директорът на РЗИ да изготви заповед за отмяна на плановия прием и плановата оперативна дейност, съобщи бТВ.

Болниците в региона са препълнени, затова COVID леглата в Бургаско ще бъдат увеличени.

Управители на болнични заведения коментираха, че увеличаването на леглата и преструктурирането на отделения не е проблем, трудностите са в осигуряването на персонал, който да обгрижва болните.

Пет общини на територията на област Бургас – Айтос, Бургас, Приморско, Карнобат и Царево, са със заболеваемост над 500 на 100 хил., което налага там да се премине на ротационен принцип на обучение, съгласно заповедта на Министъра на образованието.

Карантинираните паралелки в област Бургас са 79, като най-много са в общините Бургас и Карнобат. Общо 1801 ученици и деца в детската градина са под карантина.

Паралелно със заседанието на Съвета пред Областна администрация Бургас се проведе протестно шествие на ресторантьорите.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!