Учебната година започва и в затворите

Близо 1000 лишени от свобода (986) започват новата учебна година, сочи справка на Министерството на правосъдието, съобщи "Евроком"

Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" сочи, че общо 6443 са всички затворници у нас. Оттам припомнят, че системата на затворите разполага със седем средни училища и шест филиала към тях, като обучението е от 1 до 12 клас.

Тази година първокласниците в местата за лишаване от свобода са 75, като най-висок е броят на учениците в София – 232. В Стара Загора, където е най-голямото училище в системата, те са 207, в затвора за жени в Сливен – 48, а в Поправителния дом за непълнолетни младежи към затвора във Враца -24.

Учебният процес в местата за лишаване от свобода ще протича в съответствие с насоките на МОН за работа в условията на коронавирус и спазване на общите здравни мерки, предписани от Министерство на здравеопазването.

При влошаване на епидемичната обстановка са набелязани алтернативни форми на продължаване на образователния процес.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!