Фирмата, получила 84 млн. за работа по „Хемус“: Това е политическа репресия

„Активни мероприятия с предизборни цели“ – така компанията „Водно строителство“ АД определи днешните разкрития на МВР и ред институции за нередности при строителството на автомагистрала „Хемус“. Специално беше визиран Лот 5, за който фирмата е получила 84 млн. лева авансово, като според МВР повечето пари са отишли в кухи фирми и изтеглени в брой.

„Намираме пряка връзка между неверните внушения, отправени днес, репресиите, на които сме подложени, и участието ни в справедливите и законни протести на пътно-строителния бранш. От всички данни, изнесени на пресконференцията, верен е единствено фактът, че “Водно строителство” АД има законно сключен договор с държавното дружество “Автомагистрали” ЕАД за доставка на материали/наем на механизация за участък от Автомагистрала Хемус“, пишат от фирмата.

Те твърдят, че оказват пълно съдействие на органите на реда, но „ако тази политическа репресия продължи, ръководството на "Водно строителство” АД няма да се поколебае да потърси правата си пред съответните български и европейски институции“.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!