Христо Иванов: ГЕРБ приключиха като управляваща безалтернативна сила

Всички разбираме, че така повече не може. Не се появяваме сега, за да събираме хора и да съставяме листи. Имаме един отбор, който дълго е работил заедно и може да донесе реалната промяна. Това заяви пред БНТ съпредседателят на "Демократична България" (ДБ) Христо Иванов.

Парламент ще има, а за съставяне на правителство смятам, че отговорността ще надделее. Готови сме да съставим правителство. И в миналия парламент показахме, че имаме много ясни цели. Готови сме на сътрудничество с протестните партии – партиите на промяната.

"ГЕРБ приключиха като управляваща безалтернативна сила. Ерата "Борисов" приключи", смята съпредседателят на ДБ.

Според Иванов на тези избори ще излязат хора, които досега не са искали да гласуват.

В следващият парламент "Демократична България" ще създаде комисия "Росенец", за която не им е стигнало времето в последното НС.

"Делян Пеевски дори не е привикан като свидетел по санкциите. Не лицето Иван Гешев е проблемът, а системата", категоричен бе Христо Иванов. Той разкри, че подкрепя протеста срещу главния прокурор и коментира, че имаме най-много прокурори на глава от населението.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!