Атанас Зафиров: Приемът на курсанти е 1/3-а от нуждите, това е обезкървяване на армията ни

"Ние сме толкова далеч от Шенген, колкото бяхме и в самото начало на това управление. Това е един пример за провал в националната сигурност”. Това заяви депутатът от БСП Атанас Зафиров в „Интервюто в Новините на NOVA”, един от авторите, писали мотивите за втория вот за недоверие към кабинета „Денков-Габриел”.

По думите му е имало достатъчно време да се вземат мерки. "За опазване на държавната ни граница има нужда от жива сила, ремонт на високо проходимите автомобили, а не изпращане на 50 полицаи срещу 50 000 мигранти, образно казано, които атакуват границата ни", заяви депутатът.

"Министърът на отбраната вместо да харчи 100 млн. лева за построяване на ненужен цял град за чужди войски от многонационалната бойна група, ако тези средства бяха насочени към това преградно съоръжение, сигурно голяма част от тълпите мигранти, нямаше да ги има", каза депутатът от БСП.

"Самият министър на отбраната (Тодор Тагарев) призна, че приемът на курсанти е 1/3-а от нуждите на армията. Това е обезкървяване на армията ни”, каза Зафиров.

Относно взетия нов държавен дълг от кабинета „Денков” той обясни, че основният въпрос е как ще бъдат харчени тези пари.

„Дадох пример с намерението на това правителство да похарчи 2,2 млрд. лв. за бойни машини на пехотата, американските машини, преди да има решение на Народното събрание, Министерският съвет гласува такова решение в закононарушение. Според решение на НС от 2018 г. цената да е 1,450 млрд. лева, а те гласуват 2,200 млрд. Ако има обжалване в съда и падне това решение, рискуваме цялата сделка да се провали”, допълни Зафиров. Той изрази песимизъм дали ще се стигне до вот на недоверие, визирайки днешната ситуация в парламента.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!