Бдение и мирно шествие в Лясковец в памет на загиналото дете

Бдение и мирно шествие се състоя в Лясковец тази вечер в памет на загиналия 11-годишен велосипедист. Близки, приятели и жители на Лясковец се събраха пред мястото, където момчето, управлявало велосипед, беше блъснато от лек автомобил и загина на място вчера около 18:30 ч., припомня БТА.

Участниците в бдението коментираха, че точно в този участък главната улица на града не е добре осветена, няма и надигнати пешеходни пътеки, които да спират автомобилите, преминаващи с висока скорост.

Общинският съвет в Лясковец е взел решение през април т.г. с новия бюджет да бъде финансирано изграждането на пет надигнати пешеходни пътеки със специално осветление, за да бъде ограничена скоростта на преминаващите автомобили, но все още решението не е реализирано, посочиха хората.

В този сумрак нито водачите, нито пешеходците, нито велосипедистите са застраховани от инцидент, посочиха хората. След като поднесоха цветя и запалиха свещи на лобното място, където загина детето, те потеглиха в мирно шествие към сградата на общината.

По – рано Окръжната прокуратура във Велико Търново повдигна обвинение на 31-годишния водач на автомобила. Той беше задържан за срок до 24 часа, постановена му е мярка парична гаранция от хиляда лв. предвид чистото му досие и факта, че пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни, каза пред журналисти наблюдаващият прокурор Даниела Харитонова. Назначена е автотехническа и съдебно-медицинска експертиза, разпитват се свидетели. Работата по изясняване на случая продължава.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!