БОЕЦ: Борисов трябва да бъде задържан незабавно за национална измяна

"Борисов трябва да бъде задържан незабавно за национална измяна заради срещата си с Ердоган! БОЕЦ имаме внесен сигнал в ДАНС". Това пишат от гражданско сдружение БОЕЦ на своята Фейсбук страница.

А ето и в цялост техния пост:

"По информация на БОЕЦ, в някои от „турските секции” (на територията на Република Турция), са отчетени по 1500 и повече гласували на изборите в неделя. В огромната си част — това са гласове за ДПС. Това обаче физически е невъзможно, защото предполага, че всеки избирател е успял да гласува и да премине цялата процедура с избора, полагане на подписи и проверка на самоличност за 28 секунди! Още повече, че това са избиратели, които в голямата си част нямат опит с машините за гласуване, не говорят и не четат добре български език.

В началото на юли 2021 г. от профила на Бойко Борисов във Фейсбук разбрахме за негова среща непосредствено преди изборите на 11 юли 2021 г. с Ердоган в Турция. БОЕЦ реагирахме незабавно, като внесохме сигнал в ДАНС, изразявайки своите съмнения, че Борисов е договарял с Ердоган изборна подкрепа за себе си и за своите „съучастници” от ДПС в грабежа на държавата през последните години. Това на практика означава намеса от страна на чужда държава във вътрешните работи на България, а действията на Борисов се квалифицират като предателство и държавна измяна, които са изключително тежки престъпления според Чл. 98, ал. 1 от Наказателния кодекс на РБългария. Същото се отнася и за ръководителите на ДПС.

Срещата на Борисов и Ердоган е позорна за Борисов, но и представлява тежко престъпление според българското законодателство. Без значение какви обяснения дават калинките и ПР-ите на ГЕРБ за тази среща, тя има само една цел: Борисов е при Ердоган, за да изпроси част от турските гласове за себе си и ГЕРБ. Същият Ердоган, който вече заяви и реализира подкрепата си за ДПС. Същият Ердоган, който рекетира България и Европа от няколко години с бежанците от Сирия и Ирак. Ердоган е диктатор, по подобие на Путин и Лукашенко, от които Борисов се учеше, получаваше подкрепа и които обслужваше през последните години.

ТУРСКИ ПОТОК е най-точният пример. Хиляди са арестуваните журналисти, магистрати, учени, преподаватели и граждански активисти в Турция по заповед на Ердоган. Хиляди страници са и документите и докладите, които турските служби имат за контрабандните канали за каптагон и цигари на Пеевски и Бойко Борисов през Турция за Ирак и арабския свят. Така диктаторът Ердоган постави на пряко подчинение Борисов още преди пет години и го превърна в свой пощенски гълъб и глашатай в Европа.

Сега заради своите зависимости Борисов поставя под заплаха и националния суверенитет и интересите на България, като чрез действията и контактите с Ердоган предизвиква намеса във вътрешните работи и изборите от страна на чужда държава!"

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!