Важните новини във ФАКТИ на 18.10.2023 г.

"Лукойл": Не продаваме рафинерията в Бургас

"Лукойл" не търси купувач за рафинерията в Бургас. Това са съобщили в отговор на медийни въпроси от дружеството-собственик на нефтопреработвателното предприятие "Литаско". Компанията е регистрирана в Швейцария, но е дъщерно дружество на руската "Лукойл", припомня БНТ.

Отново блъснаха мъж на пешеходна пътека в София

Тежък инцидент в София, съобщи бТВ.

Кабинетът удължи срока за доставки от Русия за плановия ремонт на VI блок на АЕЦ „Козлодуй“

Доставката на блокове вътрешно-реакторни детектори за Шести блок на АЕЦ „Козлодуй“ ще бъде възможна до 15 ноември 2023 г. Това реши Министерският съвет на днешното си заседание, променяйки предходно свое решение за предоставяне на дерогация от забраните, въведени с Регламент №833/2014 относно ограничителни мерки с оглед действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна.

България праща нови посланици в 6 държави

Правителството предлага на президента да издаде укази за назначаване на нови посланици на България в шест държави, съобщи пред БНТ след заседанието на Министерския съвет вицепремиерът Мария Габриел.

Проф. Радулов: Ще има още терористични атентати в Европа

Израелското военно командване предостави видео- и аудиозаписи на разговори след изстрелването на ракетата. Мястото на изстрелване е от гробище, близо до болницата. Тук е несъмнено кой стои зад това. Така коментира атаката по болница в Газа проф. Николай Радулов, преподавател и експерт по антитероризъм и национална сигурност, в ефира на бТВ.

Ето как заличиха надписа "Престъпление" в ТЕЦ "Марица 3"

Започна изрисуването на националния ни флаг върху надписа "CRIME" /престъпление/, който активисти на международната природозащитна организация "Грийнпийс" изписаха върху сградата на 50-метров топлообменник в Топлоелектрическата централа (ТЕЦ) "Марица 3" в Димитровград, съобщиха от енергийното дружество.

Слави Трифонов: Мафията е на власт ! Машините за гласуване са манипулирани

Изпитвам силен интерес към факта колко хора се вълнуват от това, което се случва наоколо. Имам предвид политическата обстановка, хората, които ни управляват, тая гнусна СГЛОБКА между лъжци и крадци, така наречената измислена НЕКОАЛИЦИЯ… и въобще на кого му пука? Това коментира във "Фейсбук" Слави Трифонов.

Автобус блъсна жена на зебра в София

Автобус на градския транспорт в София блъсна възрастна жена на пешеходна пътека, съобщават от Нова телевизия.

Денков срещу Радев: Президентът има други приоритети, а не единството на нацията

Президентът би трябвало да символизира единението на нацията. Очевидно той е решил, че има други приоритети. Това каза пред журналисти в Mинистерския съвет премиерът Николай Денков.

Обявиха списък с прегрешенията и нарушенията на бившия главен прокурор Иван Гешев

Изнесоха актуален списък на получените уведомления до Върховния касационен съд за разследване на престъпления от общ характер, извършени от главния прокурор или от неговите заместници по реда на Глава тридесет и първа "а“ от НПК, предаде "Фокус". В списъка се съдържат общо 56 сигнала, от които 25 са конкретно срещу бившия главен прокурор, а останалите са или срещу тримата, или срещу двама от бившите прокурори, начело на Главна прокуратура, както и срещу сега изпълняващия длъжността. Времето, което обхващат подадените сигнали, е от месец юни до месец септември 2023 година. Някои от сигналите са подавани многократно. Сред тях са и такива като този на Гражданското движение "БОЕЦ“ с твърдения за престъпления, извършени от и. ф. главен прокурор, както и сигнал на члена на Висшия мюсюлмански съвет (ВМС) Ашим Хаджи Хасан също срещу главния прокурор.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!