Важните новини във ФАКТИ на 20 октомври

И днес депутатите не успяха да изберат председател

И днес депутатите не успяха да изберат председател на парламента. Вежди Рашидов отказа номинацията. До нея се стигна последователно, след като от "Продължаваме промяната" и ГЕРБ оттеглиха кандидатурите си.

Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС направи предложение от името на парламентарната група за прекратяване на разискванията. С 206 гласа предложението беше прието, припомня БНТ.

Гешев: Разследването за банкнотите и кюлчетата ще приключи скоро

Разследването за снимките с банкнотите и кюлчетата в нощното шкафче на бившия премиер Бойко Борисов продължава и ще приключи скоро. Това заяви в интервю за ”Капитал” главният прокурор Иван Гешев.

Той отрече и да е водил разговора от изтеклия запис, в който бившият премиер Бойко Борисов го цитира с думите: "Аз обичам да се правим на луд, но вие, г-н премиер, се правите много успешно".

Слави Трифонов: Някои ще се радват, ако умра ВИДЕО

Слави Трифонов обяви, че се е наложило да смени ставата на единия си крак. Това е в следствие на счупването преди няколко години. Лидерът на "Има такъв народ" имаше три пирона в крака си.

"Той зарасна, но вследствие на това кракът ми окъся с 3 сантиметра", заяви Трифонов в страницата си във Facebook. "Имам адски болки в кръста и затова ходя с патерица. Наложи се да сменя ставата на същия крак. В България се оперирах и си сложих изкуствена става. Въпреки добрата операция болката остана и продължавам да ходя с патерица. Това е положението", добави лидерът на ИТН.

Радев каза в Брюксел защо не изпращаме С-300 на Украйна

Енергийната криза подлага на изпитание конкурентоспособността, индустриалната база, икономическата и социална стабилност и ако не бъде овладяна, ще застраши и политическата сигурност в ЕС. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Брюксел преди заседанието на Европейския съвет.

ЕС ще търси намаляване на цената на природния газ чрез нови инструменти и механизми за съвместни доставки, референтен механизъм за ценообразуване на втечнения газ и динамичен таван на цените, посочи президентът.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!