Важните новини във ФАКТИ на 22.11.2023 г.

ПР-ът на ГЕРБ пусна запис, в който Кирил Петков обяснява как е сменен шефът на полицията в Добрич ВИДЕО

Кирил Петков не е приятел на истината! Категорично! Слушам го няколко дни как мънка, че никога не се е месил и кадрувал в МВР. И си спомних за това видео, в което лично Кирил Петков с гордост обяснява как депутатката на ПП Йорданка Костадинова (настоящ областен управител на Добрич) лично е сменила шефа на МВР – Добрич! Това написа във Фейсбук ПР-ът ГЕРБ Никола Николов. "Ами сега? Кириле, я ни обясни как една редова депутатка от Добрич сменя шефа на полицията в Добрич и то по времето на "вездесъщия" и "принципен" #БойкоРашков?", пита Николов.

Караджов: Шоково поскъпване на местните такси ще затрудни голяма част от домакинствата

Шоковото поскъпване на таксите заради недомислената методика в Законопроекта за местните данъци и такси ще затрудни голяма част от домакинствата. Това каза Гроздан Караджов от парламентарната група на "Има такъв народ" (ИТН) на днешната комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление по време на представянето и обсъждането на Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за местните данъци и такси, внесен от Министерски съвет на 07 ноември 2023 г. под номер № 49-302-01-69.

Неделчо Стойчев: Вътрешният министър е последната фигура, отговаряща за овладяването на безредици

„Присъствието на психолозите, които консултират ръководителите по време на такива събития като протеста срещу ръководството на Футболния съюз в София, е отдавна утвърдена практика и смятам, че и в този случай психолозите, които са били ангажирани може би предварително за преценка на ситуацията и за начертаването на някаква стратегия, са си свършили работата.” Това заяви в предаването „Денят на живо” доц. Неделчо Стойчев, криминален психолог и бивш ректор на академията на МВР.

Евродепутати от ЕНП/ ГЕРБ критикуваха премиера Денков

Евродепутати от Европейската народна партия/ ГЕРБ, които са коалиционни партньори, разкритикуваха премиера Николай Денков по време на дебатите в пленарната зала в Страсбург, съобщи БНР.

В 10 области единодушно номинираха Пеевски за председател на ДПС

10 от областните съвети на ДПС единодушно номинират Пеевски за председател на ДПС на предстоящата Национална конференция на партията. Тя ще се проведе на 24 февруари 2024 г, съобщават от news.bg.

Забраняват стиковете с аромат за утройства за нагряване на тютюн

Депутатите приеха на първо четене промени в Закона за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия, внесени от Министерския съвет, съобщават от БТА.

Калин Стоянов: Васил Терзиев разреши протеста срещу БФС без да пита СДВР ВИДЕО

Кметът на София Васил Терзиев е съгласувал протеста на футболните фенове срещу ръководството на Българския футболен съюз без да поиска становище от СДВР, каквато е практиката при такива събития. Това заяви пред ресорната парламентарна комисия министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!