Важните новини във ФАКТИ на 27 октомври

Убиецът на Виолета Донева – племенница или внучка

Двама души се спрягат за убиеца на Виолета Донева. Племенница на актрисата е едната заподозряна за нейното убийство, казаха полицаи.

Те обясниха, че по трупа на актрисата имало прободни рани, както и данни, че жената е била душена.

Внучка е заподозряната, пише пък БНТ. И посочва, че тя е психично болна.

Бойко Рашков: Бойко Борисов бе арестуван, защото не е свещена крава

Знаете, че имаше проблем с избора на Вежди Рашидов за председател на парламента. Най-напред той отказа да бъде номиниран, заявявайки, че не може да се справи с тази задача и иска да си гледа внуците, а на другия ден стана обратното. Тази промяна в намеренията показаха, че този човек не взема решенията сам. От ПГ на ГЕРБ му подсказват какво да прави, което е неудобно за първия човек в една парламентарна република. Той има някакъв проблем в говора, защото никой нищо не може да му разбере. Това заяви бившият вътрешен министър и настоящ депутат от "Продължаваме промяната" (ПП) Бойко Рашков в предаването "Лице в лице" по bTV.

Рашков допълни още , че Рашидов е отказал да приеме представители на БОЕЦ, които са искали да му предоставят папка с материали за Стефания Караславова, която е настоящият секретар на Народното събрание.

Още нови 8 обвинени за източването на пари от строежа на "Хемус"

Първият обвиняем по делото за корупционни схеми при строителството на магистрала "Хемус" вече е с прецизирано обвинение. Бившият футболен съдия Борислав Колев се яви в ГДБОП, за да го чуе, но отказа да говори пред медиите.

Тази сутрин в Главна Дирекция "Борба с организираната престъпност" Борислав Колев е бил запознат с нови данни, които са събрани по аферата "Хемус", адвокатът му отказа да разкрие детайлите. Колев е обвинен, че е източил 53 милиона лева чрез мрежа от фирми.

Шефът на БНБ пред депутатите: Сериозно изоставаме от плана за приемане на еврото

България вече сериозно изостава в изпълнение на плана за приемане на еврото в България от 1 януари 2024 година. Това обяви управителят на БНБ Димитър Радев, когото депутатите изслушват в пленарна зала в момента.

"Нека да започна така – истинският дебат днес е за или против еврото. Еврото като символ на европейския проект и нашата ангажираност. Точката, която разглеждаме, този въпрос се съдържа заради поставените въпроси от депутатите. Нека веднага да кажа, че въпросът за еврозоната е политически, а не експертен и отговорът трябва да бъде на НС", коментира Радев, цитиран от БНТ.

Проф. Антоний Тодоров: Не изключвам правителство, което да бъде подкрепено временно- за 6 месеца, през зимата

Много вероятно е да не се стигне до правителство. Това прогнозира в сутрешния блок "Добро утро, България“ на Радио "Фокус“ политологът проф. Антоний Тодоров. Той обаче не изключи вариант, който може да бъде подкрепен, поне временно – за 6 месеца, през зимата. На въпрос кой би могъл да състави правителство на мнозинството, политологът отговори така:

"Краткият ми отговор е: "Не знам“. Не ми се вярва ГЕРБ да успеят да го съставят, но в крайна сметка можем да обсъждаме всякакви възможности – дали някоя от партиите няма да реши да подкрепи някакво решение, което да не е толкова партийно от страна на ГЕРБ. Коя от партиите е способна на това? Дали ще е БСП, пак не ми се вярва, защото имаше доста ясни индикации, че няма да подкрепят правителство с ГЕРБ. Колкото до "Продължаваме Промяната“ и "Демократична България“, не вярвам ГЕРБ да получат подкрепа от там, дори когато говорят толкова за евроатлантическо правителство. Най-сетне – дали "Продължаваме Промяната“ е в състояние да направи правителство на мнозинството? Може и да го направи, ако получи подкрепата на ДБ, БСП и евентуално предложи правителство, което ГЕРБ реши да не отхвърли“, обясни той.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!