Важните новини във ФАКТИ на 29.09.2022 г.

Отново отказахме да дадем на Украйна оръжие

Украйна отново е поискала въоръжение от България, но такова е отказано. Това съобщи служебният министър на отбраната Димитър Стоянов на влизане за Съвета по сигурността в Министерския съвет, на въпрос на БНТ. Посланикът на Украйна у нас Виталий Москаленко е отправил искане за тежко въоръжение, а не леко стрелково, нито боеприпаси, обясни Стоянов, но отказа да уточни за какъв тип оръжия става дума.

Делян Добрев обяви на кого ще предложат разговори

Ще предложим разговори с евроатлантическите политически сили. Преговори с "Възраждане" няма да има, те са против въвеждането на еврото, заяви в предаването „Лице в лице“ по бТВ Делян Добрев от ГЕРБ.

IGB: Имаме всички разрешения за интерконектора

Междусистемната газова връзка Гърция-България има издадено Разрешително за ползване на територията на България. Предстои газопроводът да заработи от 1-ви октомври, в първия ден на новата газова година и на отоплителния сезон.

Намерена е черната кутия на разбилия се на Безмер Су-25

Черната кутия на разбилия се Су-25 е намерена и днес ще бъде свалена и иззета. Това коментира в ефира на „Здравей, България” военно-окръжният прокурор на Сливен полк. Христо Тинев.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!